Lejrskoler

Et underholdende og fagligt formål

Har du spørgsmål?

Kontakt os her

Lejrskoler har et pædagogisk, fagligt og socialt formål


Vi mener, at lejrskoler er en vigtig del af den faglige undervisning, men måske endnu vigtigere, så er lejrskoler med til at skabe trivsel og sammenhold. En lejrskole er fuld af liv, oplevelser og nye venskaber. Når eleverne er væk fra de kendte rammer og rutiner, er der mulighed for at udfordre, udforske og sætte spørgsmålstegn ved bestående tanker og det vante. Det giver udsyn og indblik, der øger elevernes tolerance og nysgerrighed. Lejrskolerne vil derfor have både et fagligt indhold, men i høj grad også et pædagogisk formål. Derfor vil man opleve fire lejrskoler gennem et skoleforløb på Sigerslevøster Privatskole.


0. årg. – På 0. årg. får man prøvet af, hvad det vil sige at være på lejrskole. ”Lejrskolen” foregår på skolen. Den bliver afholdt på den måde, at der vil være en overnatning i klassen sammen med børnehaveklasselæreren og skolepædagogen. Der vil blive hygget, spist, leget og fortalt godnathistorier. Her er det udelukkende klassens trivsel, der er fokus på.


3. årg. – På 3. årg. oplever man den første ”rigtige” lejrskole. Den består af to overnatninger et sted på Sjælland. Typisk vil det være på Helsingør Vandrehjem, men andre steder kan også komme i spil. Her vil man besøge lokale seværdigheder og arbejde med noget af det stof, man har lært på lejrskolen efterfølgende. Der vil også blive prioriteret en masse trivsel på lejrskolen.


6. årg. – På 6. årg. er man på lejrskole en hel skoleuge – dvs. fire overnatninger. Turen går typisk til Sønderjylland eller Bornholm. Men det kan også være andre steder i Danmark. Lokale seværdigheder, historiske steder og andre faglige områder vil blive besøgt og integreret i undervisningen enten før eller efter lejrskolen. Klassesammenhold, trivsel og leg vil i den grad også blive prioriteret på lejrskolen på 6. årg.


8. årg. – På 8. årg. kommer den store lejrskole til England med 11 overnatninger. Vi har et samarbejde med The Costwold School i England. Her vil eleverne i fire dage opleve, hvad det vil sige at gå på en engelsk skole. Hver elev bliver tildelt en engelsk-buddy, efter interesse, som de følger i fire dage. Har ens buddy matematik, så har du også matematik og lign. I weekenden tager hele årgangen til Oxford, der ligger tæt på, hvor der vil være mulighed for shopping og en masse hygge sammen. I den sidste uge af lejrskolen skal årgangen lave en masse aktiviteter sammen. Det kan være alt fra at sejle i kano, spille rugby og håndbold til en by-vandring i Stratford-upon-Avon – Shakespeares fødeby.


Vi mener, at lejrskoler er en maget vigtig del i det at gå i skole. Derfor er vores lejrskoler en integreret del af undervisningen og trivselsarbejdet, og derfor en integreret del af det at gå i skole.


Fra 2025 er alle lejrskoleudgifter integreret i skolepengene, undtaget lommepenge.